Κέικ καρότου με πορτοκάλι

Της Μαρίας

Υλικά
2 φλιτζάνια φαρίνα (που φουσκώνει μόνη της)
3/4 φλιτζ. φρουκτόζη
1/2 φλιτζανιού ελαιόλαδο
¾ φλιτζάνι φρέσκο χυμό πορτοκάλι
1 κουταλιά σούπας μέλι
1 κουταλιά σούπας κοφτή νιφάδες βρώμης
Το ξύσμα από 2-3 πορτοκάλια (περίπου 1 κουταλιά)
Ένα μέτριο καρότο ξυσμένο

Εκτέλεση

Χτυπάτε την ζάχαρη με το ελαιόλαδο και τον χυμό μέχρι να διαλυθεί. Στη συνέχεια προσθέτετε το μέλι.

Ρίχνετε σιγά-σιγά τη φαρίνα, και όταν η ζύμη ετοιμαστεί προσθέτετε το ξύσμα πορτοκαλιού, το καρότο και τη βρώμη.

Βάζετε σε λαδωμένη φόρμα και ψήνετε στους 160 βαθμούς για 50 λεπτά.

Όταν ξεφορμάρετε το κέικ και κρυώσει μπορείτε, αν θέλετε, να το σερβίρετε με την εξής σάλτσα σοκολάτας:

Υλικά

1 πακέτο κακάο (125 γραμ.)
1 φλυτζάνι νερό
1 φλυτζάνι φρουκτόζη
1 κουταλιά μέλι
Λίγο ξύσμα πορτοκαλιού

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το κακάο, το νερό και τη φρουκτόζη σε κατσαρόλα και όταν διαλυθούν καλά τα βράζουμε για 5 λεπτά, χωρίς να σταματήσουμε το ανακάτεμα. Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και αποσύρουμε το μίγμα από τη φωτιά. Όταν πια δεν είναι καυτό, προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Αφού δέσει η σάλτσα, την αφήνουμε να κρυώσει. Θα γίνει ένα σχετικά πηχτό μίγμα με το οποίο μπορούμε να αλείψουμε το κέικ.

Αν θέλουμε η σως σοκολάτας να γίνει πιο αραιή-σαλτσοειδής για να περιχύσουμε τις κομμένες φέτες του κέικ με κουτάλι, βάζουμε 2-3 κουταλιές παραπάνω νερό.

Πάντως το κέικ είναι πολύ νόστιμο και σκέτο, χωρίς τη σάλτσα σοκολάτας.

Καλή επιτυχία!

Advertisements
This entry was posted in ΓΛΥΚΑ, ΖΥΜΕΣ, ΛΑΔΕΡΑ, ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ, ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕΛΩΝ, ΦΟΥΡΝΟΥ and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s