Σουπιές σπανάκι

Το μυστικό του μαγειρέματος βρίσκεται στο κρασί μαυροδάφνης.

Υλικά

Σουπιές σπανάκι• 1 κιλό σουπιές
• 3 κρεμμύδια άσπρα
• 2 λεμόνια
• Ελαιόλαδο
• ½ κιλό σπανάκι
• 1 ματσάκι άνηθο
• Αλάτι, πιπέρι
• Κρασί μαυροδάφνη

Εκτέλεση

• Καθαρίζουμε τις σουπιές και τις βάζουμε να βράσουν μέσα σε κρασί μαυροδάφνη, ώσπου να μαλακώσουν.
• Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με ελαιόλαδο και προσθέτουμε τις σουπιές. Σοτάρουμε μαζί τα υλικά και ρίχνουμε λίγο νερό για να μαλακώσουν καλά οι σουπιές.
• Τοποθετούμε τις σουπιές σε ένα ταψί και προσθέτουμε το σπανάκι, αλάτι, πιπέρι, άνηθο ψιλοκομμένο και χυμό λεμονιού.
• Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να ψηθεί στο φούρνο, μέχρι να σωθούν τα πολλά υγρά.
• Βάζουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι και σερβίρουμε στο πιάτο.

Πηγή: http://www.nline.gr/?p=399

Advertisements
This entry was posted in ΑΛΜΥΡΑ, ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ, ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ, ΛΑΔΕΡΑ and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s