Ακούμια

Υλικά

1 κιλό αλεύρι
1 φλιτζ τσαγιού καλά βρασμένο ρύζι
2 φακελάκια μαγιά
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
½ κρασοπότηρο ούζο
½ κρασοπότηρο πορτοκαλάδα
½ κρασοπότηρο λάδι
1 κρασοπότηρο ξύσμα πορτοκαλιού 1 φλιτζ του καφέ ζάχαρη άχνη
Λίγη κανέλα
Νερό όσο τραβήξει
Λάδι για τηγάνισμα
Άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
Λίγη κανέλα για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνετε όλα τα υλικά. Τα ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός.

Σε ένα τηγάνι ρίχνετε αρκετό λάδι και μόλις ζεσταθεί ρίχνετε κουταλιές – κουταλιές από το χυλό. Τηγανίζετε μέχρι να χρυσίσουν.

Τα βάζετε σε απορροφητικό χαρτί να τραβήξουν τα πολλά λάδια.

Τα πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Πηγή: http://www.eliasmamalakis.gr/recipe.asp?syntagi_cat_id=8&syntagi_id=411

Advertisements
This entry was posted in ΓΛΥΚΑ, ΛΑΔΕΡΑ, ΤΗΓΑΝΗΤΑ and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s