Λαβράκι μαριναρισμένο με μέλι, λεμόνι και κύμινο

Συνταγές και food styling: Βαγγέλης Δρίσκας (e-mail: info@driskas.com | site: http://www.driskas.com) Φωτογραφίες: Ανδρέας Ευσταθίου

Για 4 μερίδες

ΥΛΙΚΑ

* φιλέτα από 2 μέτρια λαβράκια (600 γρ. το καθένα)
* 100 γρ. χοντρό αλάτι
* 100 γρ. καστανή ζάχαρη
* 1 κουτ. γλυκού μέλι
* χυμός από 1 λεμόνι
* 2 κουτ. γλυκού κύμινο σε σπόρους
* 2-3 κουτ. σούπας ψιλοκομμένη φρέσκια μέντα ή δυόσμος
* ελαιόλαδο
* πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατέψτε αλάτι με ζάχαρη. Βάλτε τα φιλέτα του ψαριού με την πέτσα τους από την κάτω πλευρά σε ταψί και καλύψτε τα με το μείγμα αλατιού και ζάχαρης. Σκεπάστε τα με μεβράνη και αφήστε τα στο ψυγείο για 12 ώρες. Μετά, ξεπλύντε τα και σκουπίστε τα με χαρτί και βάλτε τα σε βαθύ σκεύος. Ανακατέψτε το χυμό του λεμονιού με τους σπόρους του κύμινου και το μέλι και περιχύστε με το μείγμα αυτό τα φιλέτα. Αφήστε τα και πάλι σκεπασμένα με μεβράνη για 12 ώρες στο ψυγείο. Λίγο πριν τα σερβίρετε, ραντίστε τα με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίστε τα με ψιλοκομμένη μέντα ή δυόσμο και πιπέρι.

Αυτό το πιάτο το δοκίμασα στην Chioggia, μία μικρή παραθαλάσσια πόλη πολύ κοντά στη Βενετία. Με κανάλια, γόνδολες και πολύ καλό φαγητό σε κάθε επίπεδο, είναι μία μικρογραφία της Βενετίας. Αξίζει να πάτε από τη θάλασσα, μέσω Λίντο, η διαδρομή είναι γραφική με πολύ έντονες εικόνες και περιπετειώδης, αφού πρέπει να αλλάξετε αρκετές φορές μέσο με το ίδιο πάντα εισιτήριο μέχρι να φτάσετε στον προορισμό σας.

Πηγή:

Advertisements
This entry was posted in ΑΛΜΥΡΑ, ΨΑΡΙΑ and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s