Καρυδόπιτα αλάδωτη

Υλικά για 18 κομμάτια

3/4 φλυτζανιού ταχίνι
1,1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
2 φλυτζάνια χυμό πορτοκαλιού
1/2 φλυτζάνι ξανθές σταφίδες
1/2 φλυτζάνι μαύρες σταφίδες
1,1/2 φλυτζάνι χοντροαλεσμένη καρυδόψυχα
1 φλυτζάνι τρούφα σοκολάτας
2 φλυτζάνια μαλακό αλεύρι
2 φλυτζάνια σκληρό αλεύρι
το ξύσμα από ένα πορτοκάλι
3 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι σόδα
250 γραμ. κουβερτούρα

Εκτέλεση

Με το μίξερ χτυπάμε το ταχίνι με την ζάχαρη ώσπου να ασπρίσει.
Προσθέτουμε διαδοχικά τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από την κουβερτούρα) και ανακατεύουμε καλά.
Αδειάζουμε την ζύμη σε αλευρωμένη φόρμα ή αλευρωμένο ταψί και ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.
Αφήνουμε την καρυδόπιτα να κρυώσει και την περιχύνουμε με την κουβερτούρα την οποία έχουμε λιώσει σε μπαιν-μαρί.

Πηγή: Ημέρες Νηστείας
http://www.freemonks.gr/index.php?page=news_info〈=1&id=37

Advertisements
This entry was posted in ΑΛΑΔΩΤΑ, ΓΛΥΚΑ, ΜΕ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ, ΠΙΤΕΣ, ΦΟΥΡΝΟΥ and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s