Ντομάτες λιαστές σε κουρκούτι

Υλικά για 1 πιατέλα

20 λιαστές ντομάτες
1 φλιτζ τσαγιού αλεύρι
1 κουτ γλυκού μπέικιν
1 κουτάκι μπύρα
λάδι για το τηγάνισμα
αλάτι

Σε ένα μπολ αδειάζουμε το αλεύρι, ρίχνουμε το μπέικιν και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά και αρχίζουμε να προσθέτουμε μπύρα μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρευστο μίγμα. Το αφήνουμε σε δροσερό μέρος να φουσκώσει τουλάχιστον για 1 ώρα.

Μουλιάζουμε τις λιαστές ντομάτες σε νεράκι για 1-2 ώρες, τις στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί, ζεσταίνουμε άφθονο λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι , βουτάμε τις ντομάτες στο κουρκούτι και τις τηγανίζουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και να φουσκώσουν.

Σερβίρουμε το μεζέ ζεστό.

Για να γίνει τούτο το εκλεκτό μεζεδάκι πρέπει να έχουμε λιαστές ντομάτες που να μην είναι στο λάδι. Να είναι δηλαδή απλώς λιαστές.

Πηγή: http://www.eliasmamalakis.gr/recipe.asp?syntagi_cat_id=8&syntagi_id=512

Advertisements
This entry was posted in ΑΛΜΥΡΑ, ΛΑΔΕΡΑ, ΤΗΓΑΝΗΤΑ and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s