Αγκινάρες αλάδωτες

Υλικά για 5 μερίδες
10 αγκινάρες
5 μέτριες πατάτες
2 καρότα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κρεμμύδι μετρίου μεγέθους
4 κουταλιές ψιλοκομμένο άνηθο
αλάτι  –  πιπέρι
4 κουταλιές ταχίνι
1,1/2 άνθος αραβοσίτου
τον χυμό από 3 λεμόνια
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις αγκινάρες αφήνοντας 2 ή 3 εκατοστά από το κοτσάνι τους.
Καθαρίζουμε τις πατάτες στο μέγεθος της προτίμησής μας.
Ψιλοκόβουμε τα καρότα, τα κρεμμύδια και τον άνηθο.
Βάζουμε όλα τα υλικά να βράσουν προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι.
Λίγο πριν βγάλουμε το φαγητό από την φωτιά, παίρνουμε ένα φλυτζάνι ζουμί από την κατσαρόλα και το χτυπάμε στο μίξερ μαζί με το ταχίνι, το άνθος αραβοσίτου και τον χυμό από τα λεμόνια.
Ρίχνουμε το μίγμα στην κατσαρόλα σιγά σιγά ανακατεύοντας καλά, και την αποσύρουμε απο την φωτιά.

Πηγή: Ημέρες Νηστείας
http://www.freemonks.gr/index.php?page=news_info〈=1&id=37

Advertisements
This entry was posted in ΑΛΑΔΩΤΑ, ΑΛΜΥΡΑ, ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s