Μουσταλευριά

ΥΛΙΚΑ

  • 5 νεροπότηρα μούστο και 1 αλεύρι
  • 1 νεροπότηρο χοντροκομμένη αμυγδαλόψιχα και 1 καρυδόψιχα
  • 1 κρασοπότηρο σουσάμι
  • 1 κουταλιά στάχτη
  • κανέλα και γαρύφαλλα τριμμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βράζουμε το μούστο με τη στάχτη. Βγάζοντάς τον και αφού κρυώσει τον σουρώνουμε πολλές φορές να καθαρίσει εντελώς.
  2. Ρίχνοντάς του το αλεύρι, τον βράζουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντάς τον ώσπου να δέσει.
  3. Βγάζοντας το μίγμα απ’ τη φωτιά προσθέτουμε την καρυδόψιχα, την αμυγδαλόψιχα και τα κανελογαρύφαλλα ανακατεύοντάς τον καλά.
  4. Πασπαλίζουμε τους πάτους από πιάτα ή μπολάκια με σουσάμι και μοιράζουμε ομοιόμορφα τη μουσταλευριά. Πασπαλίζοντας και την επιφάνεια επίσης με σουσάμι τη σερβίρουμε.

Πηγή: Σύγχρονη Ελληνική κουζίνα – Αίσθηση και απόλαυση, εκδ. Αν. Καρακούση, σελ. 68

Advertisements
This entry was posted in ΑΛΑΔΩΤΑ, ΓΛΥΚΑ, ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s