Πρασόρυζο

Της Μαρίας

Ένα εύκολο, γρήγορο, υγιεινό και πεντανόστιμο φαγητό που ΔΕΝ χρειάζεται κρεμμύδι ούτε ένα σωρό μυρωδικά για να έχει πλούσια γεύση. Δοκιμάστε το σε αυτή την απλή συνταγή και θα μας θυμηθείτε!

Υλικά

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 ντομάτες ή 2 γεμάτες κουταλιές ντοματοπελτέ ή κονσέρβα τομάτα κονκασέ
  • 1 κιλό πράσα
  • αλάτι
  • άνηθο ψιλοκομμένο, 2-3 κουταλιές σούπας
  • κόκκινο πιπέρι (προαιρετικά)
  • 3 φλυτζάνια του καφέ ρύζι μπόνετ

Εκτέλεση:

Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα μαζί με τα πράσα κομμένα κατά μήκος ή σε ροδέλες. Τα τσιγαρίζουμε έως ότου μαλακώσουν πολύ.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τον άνηθο, την τομάτα (τριμμένη στον τρίφτη) ή τον τοματοπελτέ διαλυμένο σε νερό, και το αλάτι. Προσθέτουμε 2-3 ποτήρια νερό (ανάλογα με το τι αποτέλεσμα θέλουμε) και αφήνουμε να βράσει τουλάχιστον για 10 λεπτά.

Κατόπιν προσθέτουμε το πλυμμένο ρύζι και αφήνουμε 5-10 λεπτά περίπου να βράσει. Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε πάνω στο μάτι να φουσκώσει.

Σημείωση 1: Φυσικά αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε στο φαγητό μας διάφορα άλλα υλικά, όπως κρεμμύδι (που θα τσιγαρίσουμε μαζί με τα πράσα), μανιτάρια, πιπεριές κ.α., προσωπικά όμως βρίσκω ότι χαλάνε την ιδιαιτερότητά του.

Σημείωση 2: Αν αντικαταστήσουμε το ρύζι μπόνετ με καστανό αναποφλοίωτο και μειώσουμε την ποσότητα σε 2 φλυτζανάκια καφέ, γίνεται κατάλληλο και για διαβητικούς.

Σημείωση 3: Πολύ ωραίο φαγητό γίνεται και αν αντικαταστήσουμε το ρύζι με πληγούρι, αναποφλοίωτο ή απλό.

Καλή επιτυχία!

Advertisements
This entry was posted in ΑΛΜΥΡΑ, ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ, ΛΑΔΕΡΑ, ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕΛΩΝ and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s