Πέννες με λαχανικά

Μια συνταγή κατάλληλη για διαβητικούς.

Συστατικά

  • 500γρ πέννες ολικής άλεσης
  • 3 κολοκυθάκια κομμένα σε κύβους
  • 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας δυόσμο
  • αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες

  1. Σε αντικολλητικό κατσαρολάκι σοτάρουμε με νερό όλα τα λαχανικά ψιλοκομμένα (εκτός τη ντομάτα και το δυόσμο) μέχρι να μαλακώσουν καλά.
  2. Όταν τα λαχανικά μαλακώσουν ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τη ντομάτα,αλάτι και ένα ποτήρι νερό και τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά.
  3. Παράλληλα βράζουμε τις πέννες.
  4. Όταν περάσουν τα 20 λεπτά, προσθέτουμε τις πέννες που έχουμε στραγγίσει καλά και ανακατέυουμε αρκετά. Αποσύρουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα και περιμένουμε 15 λεπτά πριν σερβίρουμε .
  5. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και δυόσμο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Ενα φαγητό πλούσιο σε φυτικές ίνες (ζυμαρικά ολικής άλεσης)πλούσιο σε βιταμίνες (λαχανικά). Κατάλληλο για διαβητικούς εξαιτίας των φυτικών ινών που επιβραδύνουν την απορρόφηση της γλυκόζης στο αίμα.
ΠΡΟΣΟΧΗ : Αυτό δε σημαίνει ότι μπορόυμε να φάμε περισσότερο από 150γρ ζυμαρικών και ακολουθούμε πάντα τη φαρμακευτηκή αγωγή του γιατρού μας.

Διαβάστε περισότερο: Πέννες με λαχανικά!! http://www.sintagespareas.gr/sintages/pennes-me-laxanika.html#ixzz167qPzsjt

Advertisements
This entry was posted in ΑΛΜΥΡΑ, ΔΙΑΙΤΗΣ, ΖΥΜΑΡΙΚΑ, ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ, ΛΑΔΕΡΑ, ΛΑΧΑΝΙΚΑ and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s