Κεφτεδάκια φάβας

Κεφτεδάκια φάβας

Υλικά

μισό κιλό φάβα
ένα ξερό ψιλοκομμένο κρεμμύδι
μία κόκκινη ψιλοκομμένη πιπεριά Φλωρίνης
δύο σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
ένα φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένη νηστίσιμη φέτα
μισό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
λίγο κύμινο
μισό φλιτζάνι τσαγιού τριμμένη φρυγανιά (ή όσο χρειαστεί)
μία κούπα λάδι για το τηγάνισμα
και αλεύρι για να αλευρώσουμε τα κεφτεδάκια

Εκτέλεση

Βράζουμε τη φάβα μέχρι να μαλακώσει καλά.
Τη στραγγίζουμε και τη κτυπάμε για λίγο στο μπλέντερ.
Την αδειάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Τα ανακατεύουμε καλά και φτιάχνουμε κεφτεδάκια.
Τα αφήνουμε στο ψυγείο για μία ώρα.
Τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
Τα σερβίρουμε ζεστά.

Πηγή: http://www.syntagesmamas.gr/syntages/nistisima/

Advertisements
This entry was posted in ΑΛΜΥΡΑ, ΛΑΔΕΡΑ, ΤΗΓΑΝΗΤΑ and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s