Μουστοκούλουρα

Υλικά για 35-40 τεμάχια

650 γραμ. αλεύρι
1/2 φλυτζάνι λάδι
2-3 κουταλιές μέλι
20 γραμ. ανθρακική αμμωνία
1 κουταλιά κανελογαρύφαλα τριμένα
λίγο αλάτι
1/2 φλυτζάνι μούστο ή πετιμέζι αν δεν έχουμε, διαλυμένο σε ένα φλυτζάνι νερό.

Εκτέλεση

Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε μία μεγάλη λεκάνη και ζυμώνουμε ώσπου να γίνουν μία σφιχτή ζύμη.
Την αφήνουμε 1/2 ώρα κι έπειτα παίρνοντας κομμάτια ζύμης, πλάθουμε τα κουλουράκια στο σχήμα που θέλουμε.
Κατόπιν τα τοποθετούμε σε λαδωμένη λαμαρίνα και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο (150-180 βαθμούς), φροντίζοντας να μη ξεραθούν.

Πηγή: Ορθόδοξος διατροφή- Τα νηστίσιμα της μοναστηριακής κουζίνας
Advertisements
This entry was posted in ΓΛΥΚΑ, ΖΥΜΕΣ, ΦΟΥΡΝΟΥ and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Μουστοκούλουρα

  1. Παράθεμα: Μουστοκούλουρα 2 | ΝΗΣΤΕΙΑ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s