Καφές με ταχίνι

Ετοιμάζουμε καφέ ελληνικό γλυκό ή μέτριο και σε κάθε φλυτζάνι (σε φλυτζανι τσαγιού στην προκειμένη περίπτωση) βάζουμε 2 με 3 κουταλάκια ταχίνι.
Ρίχνουμε τον καφέ λίγο λίγο ανακατεύοντας συνέχεια έτσι που να αρχίσει το ταχίνι να αραιώνει.
Γεμίζουμε εντελώς το φλυτζάνι με καφέ ανακατεύοντας.

Μπορούμε να προσθέσουμε το ταχίνι και σε νες καφέ.
Χτυπάμε πρώτα με το μιξεράκι την ζάχαρη και το ταχίνι με πολύ λίγο ζεστό νερό.
Όταν γίνει πολτός, ρίχνουμε τον νες καφέ και χτυπάμε ρίχνοντας λίγο λίγο το νερό ώσπου να γίνει αλοιφή.
Προσθέτουμε και το υπόλοιπο ζεστό νερό, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Πηγή: Ορθόδοξος διατροφή- Τα νηστίσιμα της μοναστηριακής κουζίνας
http://www.biblioasi.gr/product_info.php?products_id=62620&ref=pathfinder

Advertisements
This entry was posted in ΓΛΥΚΑ, ΡΟΦΗΜΑΤΑ. Bookmark the permalink.

One Response to Καφές με ταχίνι

  1. Παράθεμα: Κακάο με ταχίνι | ΝΗΣΤΕΙΑ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s