Μακαρονάδα με τόννο

Συστατικά
1/2 κιλό μακαρόνια της αρεσκείας σας
2 κονσέρβες τόνου ελαιόλαδου
3 ώριμες ντομάτες κομ. σε τετραγωνάκια
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδές σκόρδο ψιλοκομμένες
1/2 κρασοπότηρο ούζο
1 κρασοπότηρο ζεστό νεράκι
αλάτι
πιπέρι
πάπρικά
μερικά φυλλαράκια μέντας για την διακόσμηση

Οδηγίες

Στραγγίζουμε τον τόνο απο το λάδι και τον «μαδάμε» με ένα πηρουνάκι.
Τρίβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε σε ελαιόλαδο. Ρίχνουμε τον τόνο , ανακατεύουμε συνέχεια για 1 λεπτό περίπου και σβήνουμε με το ούζο. Ρίχνουμε τη ντομάτα,το αλάτι, τα πιπέρια, και λίγο νερό. Ανακατεύουμε συχνά και αφήνουμε να βράσει η σάλτσα για περίπου 20 λεπτά.
Μπορούμε αν θέλουμε να  ανακατέψουμε την σάλτσα με τα μαρακόνια.
Συνοδεύεται και με τριμμένο τυράκι (αν είναι Τυρινή). Διακοσμούμε με τα φυλλαράκια μέντας ή δυόσμου!

Καλή επιτυχία!

Αυτό το άρθρο προέρχεται από το blog γλυκές ιστορίες: Μακαρονάδα με τόνο! http://glykesistories.blogspot.com/2010/03/12-2-3.html#ixzz16O7au5Jd

Advertisements
This entry was posted in ΑΛΜΥΡΑ, ΖΥΜΑΡΙΚΑ, ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ, ΨΑΡΙΑ and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s