Κουλουράκια με βότανα

Συστατικά:

  • 1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά ρίγανη
  • 1 κουταλιά βασιλικό
  • 1/2 φλιτζάνι άνηθο
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • 1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • Αλεύρι – αναλόγως όσο χρειαστούμε

Προετοιμασία:

Τσιγαρίζουμε το άνηθο με το ελαιόλαδο στο τηγάνι και στη συνέχεια αλέθουμε στο μίξερ μας όλα τα υπόλοιπα βότανα προσθέτωντας το τσιγαρισμένο άνηθο. Διαλύουμε τη μαγιά σε ζεστό νερό και προσθέτουμε το μίγμα με τα αλεσμένα βότανα σε μια λεκάνη για να τα ανακατέψουμε .

Προσθέτουμε το αλάτι και σιγά σιγά και το αλεύρι , προσέχοντας να μην μας γίνει σκληρό το ζυμάρι . Μόλις ανακατέψουμε καλά , αφήνουμε να δράσει η μαγιά και να φουσκώσει το ζυμάρι μας .

Αργότερα όταν το ζυμάρι μας θα έχει διπλασιαστεί σε όγκο , πλάθουμε τα κουλουράκια μας σε όποιο σχήμα εμείς θέλουμε , τοποθετώντας τα προσεκτικά σε ένα ταψί του φούρνου μας το οποίο έχουμε φροντίσει να το έχουμε επικαλύψει με λαδόκολλα ή να το έχουμε αλείψει με βούτυρο ή ελαιόλαδο κατα προτίμηση για να μήν κολλήσουνε στο πάτο του ταψιού .

Η θερμοκρασία του φούρνου δεν πρέπει να ξεπερνάει τους 200 βαθμούς κελσίου , ενώ η ώρα ψησίματος δεν θα μας πάρει πέραν 3/4 της ώρας. Καλή σας όρεξη!

Σημείωση Μαρίας: Εάν χρησιμοποιήσουμε αλεύρι ολικής άλεσης, τα κουλουράκια γίνονται κατάλληλα και για διαβητικούς.

Πηγή:

Για άλλα αλμυρά κουλουράκια πατήστε την ετικέτα (tag) αλμυρά κουλουράκια.

Advertisements
This entry was posted in ΑΛΜΥΡΑ, ΔΙΑΙΤΗΣ, ΖΥΜΕΣ, ΛΑΔΕΡΑ, ΦΟΥΡΝΟΥ and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s