Γίγαντες φούρνου με σπανάκι

Προετοιμασία: 15 λεπτά | Μαγείρεμα: 2 ώρες | Σύνολο: 2 ώρες και 15 λεπτά

Υλικά για 8 μερίδες:
Φασόλια γίγαντες: 500 γρ.
Σπανάκι: 1 κιλό
Ψιλοκομμένο άνηθο: 2 κουταλιές
Ψιλοκομμένο πράσο: 1 μέτριο
Ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια: 3 – 4
Ψιλοκομμένη ντομάτα: 1 μεγάλη
Ελαιόλαδο: 1 κούπα
Αλάτι, πιπέρι: όσο χρειαστεί

Οδηγίες:

1. Μουλιάζετε αποβραδίς τους γίγαντες σε μπόλικο νερό να φουσκώσουν. Την επομένη τους στραγγίζετε και τους βάζετε σε φρέσκο νερό να βράσουν, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν. Τους στραγγίζετε.
2. Εν τω μεταξύ πλένετε και χοντροκόβετε το σπανάκι. Το τρίβετε με αλάτι , να βγάλουν τα υγρά τους. Το ανακατεύετε με το πράσο, τα κρεμμυδάκια,το άνηθο και τους γίγαντες. Αλατοπιπερώνετε και αδειάζετε σε ταψί.
3. Ρίχνετε από πάνω την τριμμένη ντομάτα και το ελαιόλαδο και ψήνετε στους 170 βαθμούς για 50 περίπου λεπτά.

Πηγή:

Advertisements
This entry was posted in ΑΛΜΥΡΑ, ΛΑΔΕΡΑ, ΟΣΠΡΙΑ, ΥΓΙΕΙΝΑ, ΦΟΥΡΝΟΥ and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s