Σπαγγετίνι με αυγοτάραχο

Υλικά:

2/3 φλιτζ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1/3 φλιτζ.  ξυσμένο αυγοτάραχο + μερικά φετάκια για να στολίσετε
1/4 φλιτζ. λευκό κρασί
1 μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο, και μερικά φύλλα για στόλισμα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
Μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 πακέτο σπαγγετίνι καλής ποιότητας
Αλάτι

Εφαρμογή

Βάλτε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρετε το σκόρδο για 2 λεπτά, χωρίς να το αφήσετε να πάρει χρώμα.
Προσθέστε το αυγοτάραχο, γυρίστε το 2-3 φορές και «σβήστε» με το κρασί. Κατεβάστε από τη φωτιά και προσθέστε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το μαϊντανό και τα κρεμμυδάκια.
Βράστε το σπαγγετίνι σε αλατισμένο νερό al dente, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Σουρώστε, κρατώντας 1 φλιτζάνι από το νερό.
Βάλτε στο τηγάνι με το λάδι τα ζυμαρικά και το νερό τους, προσθέστε πιπέρι και ανακατέψτε σε δυνατή φωτιά, για 1 λεπτό. Μεταφέρετε το φαγητό σε ζεσταμένη γαβάθα και σερβίρετε αμέσως, στολίζοντας με φετάκια αυγοτάραχου και φύλλα μαϊντανού.

Πηγή: GOURMET του περιοδικού ΕΨΙΛΟΝ, Μάρτιος 2004

Advertisements
This entry was posted in ΑΛΜΥΡΑ, ΖΥΜΑΡΙΚΑ, ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ, ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s