Κουνουπίδι στιφάδο

Συστατικά

1 μέτριο κουνουπίδι
1/2 κιλό κρεμμύδια
2-3 σκελίδες σκόρδο
1/2 κρασοπότηρο ελαιόλαδο (ή άλλο λάδι)
αλάτι, πιπέρι, δεντρολίβανο
2-3 φύλλα δάφνης
1 κουταλάκι γλυκού ξύδι
2-3 κουταλάκια του γλυκού ντοματοπελτέ διαλυμένα σε ένα ποτήρι νερό
1-2 ξυλάκια κανέλλας
1-2 γαρύφαλλα

Οδηγίες

Καθαρίζουμε και κόβουμε το κουνουπίδι με μέτρια κομμάτια.
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κρεμμύδια στα τέσσερα.
Βάζουμε τα κομμάτια απο το κουνουπίδι σε κατσαρόλα και το τσιγαρίζουμε.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το ξύδι.
Αφήνουμε το φαγητό να βράσει για περίπου 30 λεπτά.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε ζεστό νερό.
Σβήνουμε το φαγητό μας και προσθέτουμε το ξύδι.

Καλή επιτυχία!

Αυτό το άρθρο προέρχεται από το blog γλυκές ιστορίες: Κουνουπίδι στιφάδο! http://glykesistories.blogspot.com/2010/03/blog-post_7987.html#ixzz16OV76yV6

Advertisements
This entry was posted in ΑΛΜΥΡΑ, ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ, ΛΑΔΕΡΑ, ΛΑΧΑΝΙΚΑ and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s