ΚΑΥΤΕΡΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Της Μαρίας

Ένα ρόφημα που μας θερμαίνει, μας αναζωογονεί και μας δίνει ενέργεια μέσα στον κρύο χειμώνα! Ως προς το ότι είναι καυτερό, μοιάζει με το αρχικό ξοκοάτλ των Μάγιας και των Αζτέκων! Όλα τα κουταλάκια γλυκού είναι κοφτά.

ΥΛΙΚΑ (για 12 φλυτζανάκια του καφέ)

  • 6 κουταλάκια γλυκού κακάο
  • 1 κουταλάκι γλυκού πάπρικα γλυκειά
  • 1 κουταλάκι γλυκού πάπρικα καυτερή
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού κανέλα
  • 3 κουταλάκια γλυκού φρουκτόζη ή μέλι ή 4 ζάχαρη (κατά προτίμηση μαύρη)
  • (Προαιρετικά) επιπλέον μέλι ανά φλυτζανάκι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί πολύ καλά, να γίνει μια ομοιογενής σκόνη. Για κάθε φλυτζανάκι καφέ μας χρειάζεται ένα κουταλάκι του γλυκού, το οποίο διαλύουμε σε ζεστό νερό. Μπορούμε και να το βράσουμε λίγο, με προσοχή μη φουσκώσει.

Αν το θέλουμε πιο γλυκό απ’ ότι ήδη είναι, και με πιο έντονη γεύση, στο σερβίρισμα προσθέτουμε στο κάθε φλυτζανάκι του καφέ από μισό έως ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι.

Εννοείται ότι αν το θέλουμε λιγότερο καυτερό, βάζουμε λιγότερη ποσότητα πάπρικας και κανέλας.

Advertisements
This entry was posted in ΑΛΑΔΩΤΑ, ΓΛΥΚΑ, ΚΑΚΑΟ, ΡΟΦΗΜΑΤΑ, ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕΛΩΝ and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to ΚΑΥΤΕΡΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

  1. Παράθεμα: Νηστίσιμο πρωινό και κεράσματα για κάθε γούστο! | ΝΗΣΤΕΙΑ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s