ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ «ΝΟΥΤΕΛΑ» Νο 1

Συνταγή: Ανώνυμος
Εκτέλεση-φωτογραφία: Κατερίνα

ΥΛΙΚΑ

  • μισό κιλό φουντούκια
  • μισό κιλό αμύγδαλα
  • 150 γρ. μαύρη σοκολάτα πικρή 75% κακάο
  • φρουκτόζη [6-8 κουταλιές]
  • λίγη βανίλια
  • ΛΙΓΟ ελαιόλαδο (ή αραβοσιτέλαιο)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Έψησα στο φούρνο τους ξηρούς καρπούς καθαρισμένους στους 150 βαθμούς .
Μετά τους έλιωσα με τη μηχανή.
Τους έβαλα 150 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα πικρή 75% κακάο και αρκετές κουταλιές φρουκτόζη [6-8] με λίγο βανίλια (υγρή από ΑΒ Βασιλόπουλο).
Έπειτα για να μαλακώσω το μείγμα έβαλα λίγο λάδι. Λίγο όμως έ;
Το μείγμα το έβαλα μέσα σε φόρμα κέικ για να το ζεστάνω στο φούρνο λίγο κι έτσι να λιώσω εύκολα τη μαύρη σοκολάτα και τη φρουκτόζη.

Σημείωση: Τα φουντούκια έχουν περίβλημα το οποίο καθαρίζεται μετά το ψήσιμο στο φούρνο γιατί εκεί ξεραίνεται … φεύγει με τρίψιμο στο χέρι. Αν δε φεύγει σε μερικά δε χάλασε ο κόσμος. Για να αποφύγετε τη διαδικασία πάρτε καθαρισμένα (είναι πιο ακριβά).

Για τη φωτογραφία: Το κοπτήριο της Κατερίνας χάλασε και δεν έκανε τελείως «αλοιφή» τους ξηρούς καρπούς, αλλά και έτσι η νηστίσιμη νουτέλα ήταν πολύ νόστιμη.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΝΗΣΤΙΣΙΜΕΣ ΝΟΥΤΕΛΕΣ ΜΑΣ:
Κακαόμελο (Νηστίσιμη “νουτέλα” Νο 2)
Νηστίσιμη “νουτέλα” Νο 3

Advertisements
This entry was posted in ΑΛΕΙΜΜΑΤΑ, ΓΛΥΚΑ, ΚΑΚΑΟ, ΜΕ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ, ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕΛΩΝ, ΦΟΥΡΝΟΥ and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s