Σκορδαλιά (με ψωμί – με πατάτα)

1. Σκορδαλιά με ψωμί

Υλικά:

3-4 σκελίδες σκόρδο
1 φραντζόλα χωριάτικου ψωμιού, χωρίς την κόρα
αλάτι
ελαιόλαδο
ξύδι
καρύδια τριμμένα στο multi (περίπου 1 χούφτα) ή αμύγδαλα αποφλειωμένα και τριμμένα

Εκτέλεση

Το ψωμάκι μας πρέπει να είναι μπαγιάτικο. Σε μια λεκανίτσα βάζουμε το ψωμί με αρκετό νερό και το αφήνουμε να μουλιάσει καλά.
Το στίβουμε με τις παλάμες μας πολύ καλά για να φύγει το περίσσιο νεράκι και το ρίχνουμε μέσα στο μπλέντερ ή στο μπολ του πολυμίξερ μας.
Προσθέτουμε το σκόρδο, λίγο αλάτι και λίγο απο τα υγρά μας, δηλ. ελαιόλαδο και ξύδι.
Χτυπάμε καλά να ενσωματωθούν τα υλικά. Κατά διαστήματα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο ακόμη.
Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε κάτι απο τα υλικά μας, ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.
Η σκορδαλιά μας είναι έτοιμη όταν αποκτήσει λεία υφή.
Στο τέλος προσθέτουμε και τα καρύδια ή τα αμύγδαλα, ανακατεύουμε καλά και βάζουμε την σκορδαλιά μας σε ένα γυάλινο μπολ και την αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο.
Καλή επιτυχία!!!!

Πηγή: http://koukfamily-cook.blogspot.com/2009/11/blog-post_25.html

2. Σκορδαλιά με πατάτα

Υλικά:

300 γρ. πατάτες πολύ καλά βρασμένες
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
2 κουταλιές σούπας ξίδι
2 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
5 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες (ή λιγότερες, ανάλογα με τις γευστικές μας προτιμήσεις)
αλάτι

Εκτέλεση:

Πολτοποιούμε τις πατάτες στο μπλέντερ προσθέτοντας πολύ λίγο νερό.

Βάζουμε το σκόρδο, το ξίδι, το χυμό του λεμονιού, λίγο αλάτι και χτυπάμε 3-4 λεπτά, μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε με λεπτή συνεχή ροή το ελαιόλαδο, συνεχίζοντας το χτύπημα, μέχρι να γίνει η σκορδαλιά λεία.

Πηγή: http://sintagesmamas.com/%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%81%CE%B4%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CE%AC-%CE%BC%CE%B5-%CF%80%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%84%CE%B5%CF%82

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τηγανητός μπακαλιάρος και Παντζάρια σαλάτα

Advertisements
This entry was posted in ΑΛΕΙΜΜΑΤΑ, ΑΛΜΥΡΑ, ΛΑΔΕΡΑ, ΣΑΛΑΤΕΣ, ΥΓΙΕΙΝΑ and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Σκορδαλιά (με ψωμί – με πατάτα)

  1. Παράθεμα: Μπακαλιάρος τηγανητός | ΝΗΣΤΕΙΑ

  2. Παράθεμα: Παντζάρια σαλάτα | ΝΗΣΤΕΙΑ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s