Λουκουμάδες

Υλικά:

600 γρ. αλεύρι δυνατό
450 ζάχαρη
150 γρ. μέλι
900 γρ. παρθένο ελαιόλαδο
5 γρ. μαγιά
Κανέλα

Εκτέλεση:

Ανοίγουμε κύκλο το αλεύρι και ρίχνουμε τη διαλυμένη μαγια στη μέση.Ζεσταίνουμε 320 gr νερό και το ρίχνουμε,ζυμώνοντας αρκετά ώστε να μην υπάρχουν σβώλοι.Στην συνεχεια αφήνουμε τη ζύμη σε μέρος ζεστό να ξεκουραστεί.Όταν αρχίσει να κάνει στην μέση φουσκάλες σημαίνει πως είναι έτοιμη.Βάζουμε το λάδι να κάψει σε βαθύ τηγάνι.Αν δεν έχουμε κάποιο ειδικό εργαλείο,παίρνουμε ζύμη με το αριστερό μας χέρι,τη σφίγγουμε και από τη ζύμη που βγαίνει στο επάνω μέρος του χεριού μας ανάμεσα στον δείκτη και τον αντίχειρα κόβουμε με το άλλο χέρι κομματάκια. Τους κάνουμε μια τρύπα στη μέση και τους ρίχνουμε στο λάδι που καίει. Όταν πάρουν χρώμα τους βγάζουμε, τους περιχύνουμε με το σιρόπι και τους σερβίρουμε ζεστούς πασπαλισμένους με την κανέλα.

Για το σιρόπι θα βράσουμε την ζάχαρη σε 250 gr νερό, μόλις λιώσει καλά θα ρίξουμε το μέλι και θα το βγάλουμε απ την φωτιά ανακατεύοντας.

Πηγή: http://www.bakeries.gr/bakeries/el/%CE%9B%CE%BF%CF%85%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%AC%CE%B4%CE%B5%CF%82_495.html

Για μια άλλη συνταγή περάστε κι από τη σελίδα Λουκουμάδες της παράδοσης: http://gastristeros.blogspot.com/2010/11/blog-post_21.html
Advertisements
This entry was posted in ΓΛΥΚΑ, ΖΥΜΕΣ, ΛΑΔΕΡΑ, ΤΗΓΑΝΗΤΑ and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s