Λαβράκι με λαχανικά στο φούρνο

Υλικά για 3-4 περίπου άτομα

1 λαβράκι 1,5 κιλό περίπου ή λευκό ψάρι της αρεσκείας σας
2-3 κολοκυθάκια
2 λεπτά πράσα σε ροδέλες
2 μικρά λευκά ξερά κρεμμύδια σε ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
πράσινη, κόκκινη, πορτοκαλί και κίτρινη πιπεριά σε φέτες
20 πικάντικα πιπεράκια ή 10 μικρές γλυκές πιπεριές κέρατο
2 μέτριες πατάτες σε κύβους
2-3 καρότα σε ροδέλες
1 φλιτζάνι μπάμιες τρυφερές
1 κατακόκκινη ώριμη ντομάτα σε λεπτά φετάκια
½ ποτήρι ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό ψιλοκομμένο

Ανακατεύετε καλά όλα τα λαχανικά με το λάδι, αλατοπιπερώνετε και τα αφήνετε στο φούρνο σκεπασμένα με μια βρεγμένη λαδόκολλα να ψηθούν στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά. Νερό δεν χρειάζεται θα βγάλουν τα λαχανικά.
(προσοχή στο αλάτι, διότι θα αλατίσετε και το ψάρι)


Πλένετε στραγγίζετε καλά το λαβράκι και το τρίβετε παντού με το χυμό λεμονιού.
Γεμίζετε την κοιλιά του με ψιλοκομμένο μαϊντανό, σκόρδο και φρέσκο κρεμμυδάκι.
Το λαδώνετε καλά μέσα έξω και το αλατίζετε, πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πράσινο πιπέρι.
Μόλις περάσουν τα 35-40 λεπτά ανοίγετε χώρο στη μέση του ταψιού και τοποθετείτε το λαβράκι, αφήνετε να ψηθεί σκεπασμένο με τη λαδόκολλα για 30 λεπτά ακόμη.
Τα τελευταία 10 λεπτά αφαιρείτε τη λαδόκολλα και αφήνετε να πάρει χρώμα το ψάρι.


Είναι ένα από τα νοστιμότερα φαγητά με ψάρι και όλοι το λατρεύουμε στο σπίτι, γίνεται με όλα τα λευκά ψάρια.
Αποφεύγουμε να μαγειρεύουμε με αυτόν τον τρόπο τα ιδιαίτερα λιπαρά και βαριά ψάρια.

Πηγή: http://gasteroplix.blogspot.com/2009/08/blog-post_31.html

Advertisements
This entry was posted in ΑΛΜΥΡΑ, ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΦΟΥΡΝΟΥ, ΨΑΡΙΑ and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s