Μπάμιες

Προετοιμασία: 20 λεπτά και 2 ώρες αναμονή | Μαγείρεμα: 25 λεπτά | Σύνολο: 45 λεπτά
Συνταγή για: 6 μερίδες

Υλικά:

Καθαρισμένες μπάμιες: 1 κιλό
Ξύδι: 1/2 κούπα
Αλάτι: όσο χρειαστεί
Ψιλοκομμένο κρεμμύδι: 1 μέτριο
Ελαιόλαδο: 1/2 κούπα
Κομμένο ροδέλες καρότο: 1 μέτριο (προαιρετικά)
Πιπέρι: όσο σας αρέσει
Ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες ντομάτες: 5 – 6 μέτριες και ώριμες
Ψιλοκομμένο μαϊντανό: 3 – 4 κουταλιές
Ζάχαρη: 1/2 κουταλάκι (ή 1/3 κουταλάκι φρουκτόζη)

Οδηγίες:

1. Καθαρίζετε τις μπάμιες, τις πλένετε, τις πασπαλίζετε με λίγο αλάτι, τις περιχύνετε με το ξύδι και τις αφήνετε 1 – 2 ώρες, κατα προτίμηση στον ήλιο. Τις στραγγίζετε και τις στεγνώνετε.
2. Σε κατσαρόλα βράζετε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρετε το κρεμμύδι και το καρότο. Όταν γίνει διάφανο, προσθέτετε τις μπάμιες και τις γυρίζετε 1 – 2 λεπτά. Προσθέτετε την ντομάτα, αλατοπίπερο και τη ζάχαρη. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και μαγειρεύετε χωρίς να ανακατεύετε το φαγητό. Αν χρειαστεί ανακινήστε την κατσαρόλα.
3. Αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά οι μπάμιες (καλύτερα να είναι τραγανές και όχι λιωμένες), όχι πάνω από 20 λεπτά. Ρίχνετε και το μαϊντανό, μαγειρεύετε 1 – 2 λεπτά και κατεβάζετε από τη φωτιά.

Πηγή:

Advertisements
This entry was posted in ΔΙΑΙΤΗΣ, ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ, ΛΑΔΕΡΑ, ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΥΓΙΕΙΝΑ and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s