Μύδια λαδορίγανη

Συνταγές από τον Λευτέρη Λαzάρου Φωτογραφίες: Σταύρος Κωστάκης

Για 4 άτομα

ΥΛΙΚΑ

* 1 κιλό μύδια με το τσόφλι τους, καθαρισμένα από τα μουστάκια και πλυμένα καλά
* 100 ml ελαιόλαδο
* 100 γρ. κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
* 100 γρ. πράσινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
* 100 γρ. κίτρινη πιπεριά επίσης κομμένη σε λωρίδες
* 100 ml λευκό κρασί
* 150 γρ. φέτα κομμένη σε τετράγωνα κομμάτια
* 1 κουτ. γλυκού ξηρή ρίγανη
* 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
* λίγο ζεστό νερό που ίσως χρειαστεί για να βοηθήσουμε να ανοίξουν τα μύδια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και μαραίνουμε τις πιπεριές. Προσθέτουμε τα μύδια και σκεπάζουμε με ένα καπάκι, για να τα βοηθήσουμε να ανοίξουν. Σβήνουμε με κρασί. Αφαιρούμε όσα μύδια δεν ανοίξανε και ελέγχουμε αυτά που ανοίξανε μυρίζοντάς τα. Προσθέτουμε φέτα, ρίγανη και ανακατεύουμε αρκετά. Στο τέλος, προσθέτουμε το μαϊντανό και σερβίρουμε.

Πηγή:

Σημείωση: Η συνταγή ως έχει είναι κατάλληλη για την εβδομάδα της Τυρινής, αλλά αν αφαιρέσουμε τη φέτα γίνεται κατάλληλη για κάθε μέρα με κατάλυση οίνου και ελαίου.

Advertisements
This entry was posted in ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ, ΜΕ ΤΥΡΙ, ΤΥΡΙΝΗ and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s