Γίγαντες με λαχανικά της Ζακύνθου

recipe image
Συστατικά συνταγής

Οδηγίες συνταγής

Βάζουμε τους γίγαντες στο νερό τουλάχιστον για 12 ώρες να μουλιάσουν. Στραγγίζουμε και ξεπλένουμε. Βράζουμε τους γίγαντες για 15 λεπτά και αφήνουμε να «ξεκουραστούν» για 10 λεπτά. Στραγγίζουμε, ξεπλένουμε και ξαναβράζουμε τους γίγαντες με τα φύλλα δάφνης και τους κόκκους πιπεριού, μέχρι να μαλακώσουν. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν, προσθέτουμε την πιπεριά, το λάχανο, το μαϊντανό, και το σέλινο.

Ρίχνουμε το χυμό ντομάτας, το ζωμό λαχανικών, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε τους γίγαντες σε ένα πήλινο και προσθέτουμε το μείγμα λαχανικών και τις ροδέλες ντομάτας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά. Σερβίρουμε το φαγητό όσο είναι ζεστό ή σε θερμο κρασία δωματίου.

  • Διάρκεια: προετοιμασία 12 ώρες, μαγείρεμα 1 ώρα

Πηγή: http://www.lovecooking.gr/index.php?option=com_rapidrecipe&page=viewrecipe&recipe_id=614&Itemid=54

Advertisements
This entry was posted in ΑΛΜΥΡΑ, ΛΑΔΕΡΑ, ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΟΣΠΡΙΑ, ΦΟΥΡΝΟΥ and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s