Αλμυρό κέικ

Από την Ιωάννα

Κατάλληλο για την εβδομάδα της Τυρινής (όχι για Σαρακοστές)

Υλικά
2 φλυτζάνια αλεύρι (κοσκινισμένο κατά προτίμηση)
1 φακελάκι baking powder
2 αυγά
1 κούπα γιαούρτι
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1/4 του κιλού τυρί φέτα τριμμένη
(Προαιρετικά: λίγο πιπέρι ή/και ρίγανη)

Εκτέλεση

Ανακατεύoυμε όλα τα υλικά μαζί, κατά τη σειρά που αναγράφονται. Φροντίζουμε να γίνει ο χυλός κατάληλος για ψήσιμο (ούτε σφιχτός αλλά ούτε νερουλός), κυρίως ελέγχουμε τη ποσότητα του γιαουρτιού ή του αλευριού. Αλείφουμε το ταψάκι ή τη φόρμα μας και το βάζουμε στο φούρνο (180 βαθμοί) για 45 λεπτά περίπου. Καλή επιτυχία!!!

Advertisements
This entry was posted in ΑΛΜΥΡΑ, ΓΑΛΑΚΤΕΡΑ, ΖΥΜΕΣ, ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ, ΜΕ ΤΥΡΙ, ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕΛΩΝ, ΤΥΡΙΝΗ, ΥΓΙΕΙΝΑ, ΦΟΥΡΝΟΥ and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s