ΡΙΖΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ
(ΓΙΑ 3 ΜΕΓΑΛΑ ΜΠΟΥΡΕΚΙΑ)

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

3 φλιτζ. τσαγ. ρύζι καρολίνα, βρασμένο
3 αυγά
150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
½ κιλό φέτα τριμμένη
2 κουτ. σουπ. βούτυρο λιωμένο
Αλάτι
Πιπέρι

ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ

1 φλιτζ. τσαγ. νερό χλιαρό
1 πρέζα αλάτι
2 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
1 κουτ. σουπ. ξύδι
1 φλιτζ. τσαγ. βούτυρο λιωμένο
6-7 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο για από πάνω
600- 800 γρ. αλεύρι

Εκτέλεση
Αφού φτιάξουμε το ζυμάρι, το πλάθουμε και το χωρίζουμε σε 9 μπαλάκια. Τα πλάθουμε λίγο και τα ανοίγουμε σε μικρά φύλλα. Τα βουτυρώνουμε και τα βάζουμε ανά 3, το ένα πάνω στο άλλο και τα αφήνουμε στην άκρη.
Ρίχνουμε σ’ ένα μπολ το βρασμένο ρύζι, τα αυγά, αφού τα χτυπήσουμε, το τυρί, το γιαούρτι, λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι και το βούτυρο και τα ανακατεύουμε. Αλείφουμε το ταψί με ελαιόλαδο.
Ανοίγουμε την πρώτη τριάδα φύλλων, αλείφουμε με βούτυρο και βάζουμε μέσα γέμιση και το διπλώνουμε με ορθογώνιο σχήμα. Βουτυρώνουμε σε κάθε δίπλωμα. Κάνουμε το ίδιο και για τα 3 μπουρέκια και τα βάζουμε στο ταψί. Τα ραντίζουμε από πάνω με λίγο σπορέλαιο και τα βάζουμε στο φούρνο, στους 250 βαθμούς, για 20 λεπτά.

ΠΗΓΗ: http://www.mirsini.gr/index.php?id=667&sint_id=244 (Εκεί αντί για ελαιόλαδο λέει σπορέλαιο).

Advertisements
This entry was posted in ΑΛΜΥΡΑ, ΓΑΛΑΚΤΕΡΑ, ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ, ΜΕ ΤΥΡΙ, ΜΕ ΦΥΛΛΟ, ΠΙΤΕΣ, ΤΥΡΙΝΗ, ΦΟΥΡΝΟΥ and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s