Σαλάτα με πληγούρι και κόλιανδρο

recipe image 

Συστατικά συνταγής
 

  • 1 κούπα πληγούρι
  • 15 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κούπα κόλιανδρο ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 12 μαύρες ελιές
  • 1 ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Λίγη κάπαρη
  • Λίγη ρίγανη
  • Λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο ή βασιλικό
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1/3 του φλιτζανιού φρέσκος χυμός ντομάτας
  • 3 κουταλιές της σούπας μπαλσάμικο
  • ½ κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • Αλάτι / φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες συνταγής
Σε ένα σέικερ αναμιγνύουμε το ελαιόλαδο, το χυμό ντομάτας, το μπαλσάμικο, το χυμό λεμονιού, τη ρίγανη, το δυόσμο ή το βασιλικό, αλάτι και πιπέρι. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Σε ένα μπολ βάζουμε το πληγούρι, τον μαϊντανό και τον κόλιανδρο. Ανακατεύουμε πολύ καλά και περιχύνουμε με τη σάλτσα της σαλάτας. 

Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε τουλάχιστον για μισή ώρα μέσα στο ψυγείο. Προσθέτουμε στη σαλάτα τα ντοματίνια, την πράσινη πιπεριά, το κρεμμύδι τις ελιές και την κάπαρη. Ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε το μπολ και βάζουμε στο ψυγείο για άλλη μισή ώρα πριν τη σερβίρουμε.

  • Διάρκεια: προετοιμασία 10 λεπτά, αναμονή 60 λεπτά

Πηγή: http://www.lovecooking.gr/index.php?option=com_rapidrecipe&page=viewrecipe&recipe_id=696&Itemid=54

Advertisements
This entry was posted in ΑΛΜΥΡΑ, ΛΑΔΕΡΑ, ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΣΑΛΑΤΕΣ, ΥΓΙΕΙΝΑ, ΩΜΑ and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s