ΠΙΤΕΣ ΑΡΑΒΙΚΕΣ

Του Ανώνυμου

Τα αλεύρια που χρησιμοποιώ:

1) Γεωργάρη Σιμιγδαλένιο (έχει πολύ πίτουρο αλλά  φουσκώνει, έχει δηλαδή αρκετή γλουτένη).

Τα άλλα δύο είναι από το lidl και τα παίρνω 0.50 ευρώ το πακέτο .

Συνταγή:

550 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης

75-100 αλεύρι κανονικό.

300 ml νερό

1 πρέζα αλάτι

1 ή 2 φάκελο ξηρή μαγιά.

1) Ανακατεύουμε τα υλικά.

Θα πετύχουμε κάτι τέτοιο. Κάνει και για άνοιγμα λαγάνας ή ψωμιού.

2) Χωρίζουμε σε μπάλες.

3) Αφήνουμε για 1 ½ ώρα να γίνει ζύμωση. Δεν θα φουσκώσουν πολύ αυτά αλλά τη διαφορά θα τη δείτε στην κατάσταση της ζύμης.

4) Μετά αρχίζει το άνοιγμα. Βάζουμε λίγο αλεύρι απλό για να μην κολλάει στην επιφάνεια ανοίγματος και αρχίζουμε πιέσεις [πάγκου] από το κέντρο προς την περιφέρεια.

5) Μπορούμε και με κλίσεις του χεριού να ανοίξουμε τις πίτες. Από κάθετα κινούμε παράλληλα με το τραπέζει το χέρι μας προς τα πλάγια. Τις γεμίζουμε δηλαδή γροθιές…

6) Πετυχαίνουμε όσο το δυνατόν λεπτότερη ζύμη γιατί στο ψήσιμο θα φουσκώσει.

7) Σηκώνουμε και ρίχουμε στο τηγάνι δίχως λάδι. Όσοι τις θέλουν πικάντικες ας βάλουν μερικές σταγόνες.

8 ) Ψήνουμε μία από τη μια, και μία από την άλλη πλευρά.

Τις ψήνουμε όλες   για να πάψει η ζύμωση.

Μετά τρώμε μερικές και τις άλλες τις κρατάμε για το βράδυ.

Ιδέες για γέμιση:
1) Φουντουκόπαστα [σπιτική] και μπανάνα.

2) Φυστικοβούτυρο [σπιτικό] και μήλο.

ΑΛΜΥΡΗ ΓΕΜΙΣΗ

1.      Τηγανίζουμε πρώτα μανιτάρια.

2.      Τηγανίζουμε μετά κιμά σόγιας με ελάχιστο λάδι (γιατί ρουφάει πολύ) και ψιλοκομμένο κρεμμύδι.

Ο κιμάς γίνεται τραγανιστός και είναι αρκετά νόστιμες.

Υπόψιν: αυτές τις πίτες δεν τις βαστάμε μέρες γιατί το αλεύρι ολικής τείνει να σπάει στο δίπλωμα μετά τη 2η μέρα.

Αν θέλουμε να σπάει δυσκολότερα, μειώνουμε το ολικής και αυξάνουμε το άσπρο.

Advertisements
This entry was posted in ΑΛΑΔΩΤΑ, ΑΛΜΥΡΑ, ΓΛΥΚΑ, ΔΙΑΙΤΗΣ, ΖΥΜΕΣ, ΠΙΤΕΣ, ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕΛΩΝ, ΥΓΙΕΙΝΑ and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to ΠΙΤΕΣ ΑΡΑΒΙΚΕΣ

  1. Παράθεμα: Λιβανέζικη σαλάτα “Φατούς” | ΝΗΣΤΕΙΑ

  2. Παράθεμα: ΠΙΤΑ ΑΡΑΒΙΚΗ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ | ΝΗΣΤΕΙΑ

  3. Παράθεμα: Κακαόμελο (Νηστίσιμη “νουτέλα” Νο 2) | ΝΗΣΤΕΙΑ

  4. Παράθεμα: ΠΙΤΣΑ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΧΩΡΙΣ ΤΥΡΙ | ΝΗΣΤΕΙΑ

  5. Παράθεμα: Σουβλάκια με φις στικς και αραβική πίτα | ΝΗΣΤΕΙΑ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s