Μείγμα για ρόφημα σοκολάτας

Του Ανώνυμου

Μπορούμε να φτιάξουμε δικό μας μείγμα για ρόφημα σοκολάτας ως εξής:

1) Αγοράζουμε το αγαπημένο μας κακάο σε σκόνη (Van Hauten ή IOΝ ή ΠΑΥΛΙΔΗΣ ή ό,τι άλλο).
2) Σε ένα μεγάλο δοχείο ρίχνουμε το κακάο και περίπου ίση ποσότητα φρουκτόζης ή λίγο λιγότερη.
3) Από πάνω τους πασπαλίζουμε ελαφρά με κανέλα γρήγορα χωρίς να κάνουμε υπερβολές.
4) Κάνουμε το ίδιο με 2-3 βανίλιες. Αν μας αρέσει η σοκολάτα –  πορτοκάλι, τότε αντί για βανίλιες χρησιμοποιούμε βανίλια-πορτοκάλι σε σκόνη.
5) Σκεπάζουμε το δοχείο και αναδεύουμε σαν σέικερ ή αναδεύουμε με ένα κουτάλι πολύ καλά.

Η σοκολάτα είναι έτοιμη.
Για δοκιμή παίρνουμε μια κουταλιά και την τρώμε ωμή. Από τη γεύση καταλαβαίνουμε τι θα θέλαμε να προσθέσουμε παραπάνω π.χ. κακάο ή φρουκτόζη.

Επειδή αυτή η σοκολάτα δεν παχαίνει σαν την απλή με ζάχαρη, κι επειδή το κακάο δεν έχει βούτυρο-κακάο (λίπος) όπως η σοκολάτα, η σοκολάτα μας (ρόφημα) μπορεί και να καταναλωθεί ωμή εν είδη «ελαφρότατης σοκολάτας» μετά το φαγητό…. 1-3 κουταλάκια για γλύκισμα στο στόμα είναι ότι πρέπει…. με λιγοστές θερμίδες (περίπου τις μισές από το κανονικό του εμπορίου.)

Advertisements
This entry was posted in ΑΛΑΔΩΤΑ, ΓΛΥΚΑ, ΔΙΑΙΤΗΣ, ΚΑΚΑΟ, ΡΟΦΗΜΑΤΑ, ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕΛΩΝ, ΥΓΙΕΙΝΑ and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s