ΠΡΑΛΙΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ ME ΧΑΡΟΥΠΑΛΕΥΡΟ KAI ΤΑΧΙΝΙ

Του Ανώνυμου

- – - – - – - – - – Επιμέρους Στοιχεία Μείγματος – - – - – - – - – -

01) ΧΑΡΟΥΠΑΛΕΥΡΟ

Ποσότητα : 200,00 γρ. -  12%

02) ΤΑΧΙΝΙ

Ποσότητα  : 500,00 γρ. -  30%

03) ΚΑΚΑΟ ΠΑΥΛΙΔΗΣ

Ποσότητα  : 100,00 γρ. -  6%

04) ΛΑΔΙ ΚΑΡΥΔΑΣ (ή άλλο έλαιο)

Ποσότητα  : 010,00 γρ. -  0%

05) ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ

Ποσότητα  : 750,00 γρ. -  45%

06) ΖΑΧΑΡΗ ΜΑΥΡΗ ΑΠΟ ΖΑΧΑΡΟΚΑΛΑΜΟ ΖΩΓΡΑΦΟΣ

Ποσότητα  : 100,00 γρ. -  6%

- – - – - – - – - – - – Συνταγή Μείγματος – - – - – - – - – - – -

Α) Βάζουμε το ταχίνι σε ένα μπωλ και

Β)  ρίχνουμε μέσα το χαρουπάλευρο

Γ) Μετά βάζουμε τη μαύρη ζάχαρη.

Ανακατεύουμε. Βγαίνει ωραία πάστα κι έτσι δίχως να βάλουμε κακάο και φουντούκια…

Δ) Ρίχνουμε μέσα το κακάο και 1 βανίλια σκόνη και ανακατεύουμε καλά.

Ε) Προσθέτουμε μια κουταλιά σούπας άοσμο φυτικό λάδι (εγώ βάζω καρύδας, μυρίζει, αλλά ωραία)

Στ) Τέλος προσθέτουμε τα ψημένα φουντούκια τα οποία έχουμε αλέσει καλά στο μπλέντερ. Τα φουντούκια πρέπει να είναι τουλάχιστον διπλάσια από το ταχίνι για να μυρίζουν. Για να αλεστούν καλά, τα  βάζουμε στο μπλέντερ ανά 150 γραμμάρια τη φορά μέχρι να γίνουν σκόνη. Ανοίγουμε το καπάκι και τα ξεκολλάμε από τα τοιχώματα με ξύλινο κουτάλι ή λείο μαχαίρι, ή αναποδογυρίζουμε τον κάδο του μπλέντερ ενόσω είναι κλειστός για να ξεκολλήσει το φουντούκι (αν χρειαστεί τον χτυπάμε, όχι πολύ δυνατά εννοείται).

Ακολουθούμε το βήμα Στ κατά επανάληψη μέχρι να αρχίσει το φουντούκι μέσα στο μπλέντερ να λαδώνει, δηλαδή να αρχίσει να βγάζει το λάδι του και να γίνεται κάτι σαν φυστικοβούτυρο.

Στο τέλος ρίχνουμε όλα τα αλεσμένα φουντούκια στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά.

ΔΕΝ βάζουμε μέλι γιατί το μείγμα θα χάσει πολύ σε ρευστότητα.

Αν θέλουμε περισσότερη ρευστότητα θα πρέπει να προσθέσουμε κι άλλο άοσμο φυτικό λάδι (π.χ. σόγιας ή άλλο σπορέλαιο).

- – - – - – - – - – - – Σύνολα Ολικού Μείγματος – - – - – - – - – - – -

Ποσότητα:  1660γρ.

Πρωτεΐνες: 129,80γρ.

Υδατάνθρακες: 420,40γρ.

Ζάχαρη: 189,80γρ.

Λίπη: 472,60γρ.

Αλκοόλ:  0%

Θερμίδες:  6460 Kcal

- – - – - – - – - – Στοιχεία Μείγματος 100% – - – - – - – - – -

Σε ποσότητα 100 γραμμαρίων υπάρχουν:

Πρωτεΐνες: 016 γρ.

Υδατάνθρακες: 021 γρ.

Ζάχαρη: 005 γρ. – 023% Σακχάρων

Λίπη: 046 γρ.

Αλκοόλ:  0%

Θερμίδες:  563 Kcal

About these ads
This entry was posted in ΑΛΕΙΜΜΑΤΑ, ΓΛΥΚΑ, ΚΑΚΑΟ, ΜΕ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ, ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕΛΩΝ, ΥΓΙΕΙΝΑ and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

WordPress.com Logo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Log Out / Αλλαγή )

Twitter picture

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Log Out / Αλλαγή )

Facebook photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Log Out / Αλλαγή )

Google+ photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Log Out / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s