Εύκολη αλάδωτη μακαρονάδα με κέτσαπ και μουστάρδα

Της Μαρίας

Υλικά

  • Μακαρόνια (κατά προτίμηση σπαγγέτι από Νο 10 έως Νο 6)
  • Κέτσαπ
  • Μουστάρδα (απαλή ή καυτερή, ό,τι προτιμάτε)
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Προαιρετικά, σκόνη σκόρδου

Εκτέλεση

Βράζετε άφθονο αλατισμένο νερό και όταν κοχλάσει, ρίχνετε τα μακαρόνια.

Όταν είναι ακόμα λίγο σκληρά (al dente, κρατάνε ελαφρά στο δόντι) τα σουρώνετε και κρατάτε 2-3 κουτάλες σούπας από το νερό όπoυ έβρασαν (ανάλογα με την ποσότητα των μακαρονιών. Για 500 γρ. μακαρόνια αρκεί 1 κουτάλα, που ισοδυναμεί συνήθως με 200 ml.)

Στα γρήγορα ρίχνετε το καυτό αυτό νερό πίσω στην κατσαρόλα όπου έβρασαν τα μακαρόνια, προσθέτετε κέτσαπ και μουστάρδα κατά βούληση (για 500 γρ. μακαρόνια συνήθως βάζω από 5-7 κουταλιές σούπας κέτσαπ και από 3-5 κουταλιές σούπας μουστάρδα) και ανακατεύετε με ταχύτητα, κατά προτίμηση με χτυπητήρι, για να γίνει ομοιογενές μείγμα. Αν θέλετε να βάλετε σκόνη σκόρδου, θα πρέπει να το κάνετε τώρα και να ανακατέψετε ακόμα πιο δυνατά.

Δοκιμάζετε τη σάλτσα και προσθέτετε παραπάνω υλικά αν θέλετε, ή και αλάτι και πιπέρι (αν θέλετε πάλι).

Προσθέτετε πολύ γρήγορα τα μακαρόνια στην κατσαρόλα και ανακατεύετε πολύ καλά να πάει η σάλτσα παντού.

Τρώγονται αμέσως ζεστά… Αν περάσει η ώρα κολλάνε, γι’ αυτό πρέπει να τα φτιάχνετε λίγο πριν τα σερβίρετε.

This entry was posted in ΑΛΑΔΩΤΑ, ΑΛΜΥΡΑ, ΖΥΜΑΡΙΚΑ, ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ, ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕΛΩΝ and tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Εύκολη αλάδωτη μακαρονάδα με κέτσαπ και μουστάρδα

  1. Ο/Η ANASTASIA 2 λέει:

    poli orea sintagi

  2. Παράθεμα: Εύκολη, αλάδωτη, μακαρονάδα με κέτσαπ και μουστάρδα…. « ΟΜΟΘΥΜΑΔΟΝ

Σχολιάστε