Κέικ αλάδωτο, νηστίσιμο + light 1

Του Γιώργου

Το απόλυτο νηστίσιμο κέικ, δηλαδή ΑΛΑΔΩΤΟ αλλά ταυτόχρονα κατάλληλο και για ΔΙΑΙΤΑ αλλά και για ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΥΣ (σε μικρή ποσότητα) είναι γεγονός.

Σε αρκετές περιπτώσεις το λάδι ή το βούτυρο μπορούν να αντικατασταθούν άνετα από σάλτσα μήλου. Παίρνουμε λοιπόν ένα μήλο, το κόβουμε στα 4, βγάζουμε μόνο τα κουκούτσια όπως θα δείτε στη φωτογραφία (εκτός αν έχετε κάποιο πρόβλημα στο στομάχι οπότε πρέπει να αφαιρεθούν οι φλούδες), και το κάνουμε πολτό στο μπλέντερ.

Στη συνέχεια εφαρμόζουμε ακριβώς την συνταγή με το κέικ σοκολάτας μόνο με μια μικρή παραλλαγή: βάζουμε φρουκτόζη αντί για ζάχαρη. Επειδή η φρουκτόζη και ζάχαρη πάνε σε αναλογία 70/100 αντί για 600 γρ. ζάχαρη βάζουμε 435 γρ. φρουκτόζη. Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου και ιδού το αποτέλεσμα στην φωτογραφία. Η δε διατροφική ανάλυση; Μιλάμε για το απόλυτο light κέικ.

Ενέργεια ανά 100 γρ.: 255,5 Kcal  ΜΟΝΟ!!!!!

Πρωτεΐνες: 4,72 gr
Λίπη: 1,36 gr
Υδατάνθρακες: 56,08

Σημείωση: Εάν βάλουμε το 1/4 φρουκτόζης δηλαδή περίπου 200 γραμμάρια, θα είναι και πάλι γλυκό (όχι πολύ) και οι θερμίδες θα μειωθούν περισσότερο.

About these ads
This entry was posted in ΑΛΑΔΩΤΑ, ΓΛΥΚΑ, ΖΥΜΕΣ, ΚΑΚΑΟ, ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕΛΩΝ, ΦΟΥΡΝΟΥ and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Υποβολή απάντησης

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

WordPress.com Logo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Log Out / Αλλαγή )

Twitter picture

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Log Out / Αλλαγή )

Facebook photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Log Out / Αλλαγή )

Google+ photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Log Out / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s